Het eerste contact is meestal per email of telefoon. Als blijkt dat ik het kind zou kunnen helpen, maken we een afspraak voor een (kostenloos) kennismakings– en intake-gesprek.
In de intake met de ouders worden de doelen vastgesteld. Vaak dragen ouders al gegevens uit psychologisch / psychiatrisch onderzoek aan en worden er gegevens van school gevraagd. Is er nog een nader didactisch onderzoek voor nodig, dan wordt dat in de Onderwijspraktijk verricht. Vervolgens wordt een plan opgesteld. Soms worden er speciale methodes voor het kind aangeschaft. Bij voorkeur sluit ik echter aan bij de methodes die het kind op school gebruikt. " Nieuw is nu dat door middel van leerpotentieel onderzoek kan worden vastgesteld welke remedie zinvol is voor het kind.
Het kind start met de lessen; en al naar gelang de mogelijkheden thuis en op school wordt er huis- ( en school) werk meegegeven.
De afstemming met school is van groot belang. Soms moeten daar aanpassingen worden verricht.
Uiteindelijk moet het kind daar ook kunnen laten zien wat het kan. Door middel van toetsen (vaak zijn die in de speciale methodes al opgenomen) worden vorderingen bijgehouden. Na toetsing wordt het plan weer bijgesteld. Soms wordt de methode aangepast, net zolang tot dat het doel bereikt is.
|